vrijdag 12 november 2010

Atelier is klaar.

De eerste bezoekers zijn geweest afgelopen zondag 7 november. Het waren er heel wat. Nieuwe bezoekers en ook mensen die regelmatig een kijkje komen nemen. Het was gezellig.
Ik heb maandag wat foto's genomen van de werkruimte. Daarnaast is er nog een opslag en een keukentje.


Lekker veel ruimte over om te werken dus en het is er heel aangenaam wat betreft licht en temperatuur.

zaterdag 6 november 2010

Zondag 7 november Hoofdstraat 44 Kloosterburen...




Peuterspeelzaal wordt beeldhouwatelier

De voormalige peuterspeelzaal in Kloosterburen wordt vanaf 1 november a.s. het beeldhouwatelier van Anita Franken. Deze kunstenaar woonachtig in Garnwerd strijkt wederom in Kloosterburen neer. Ruim een jaar geleden zat zij ook al voor een korte periode met haar atelier in dit dorp.  Op dit moment is ze druk doende met de verhuizing van al haar beelden vanuit haar oude atelier in Baflo.

Anita Franken maakt beelden in brons: mensfiguren, slank, tenger en beweeglijk, veelal met een intieme uitstraling.  Zij kan ze nu tentoonstellen in de prachtige lichte ruimte gelegen aan de achterzijde van de voormalige RK school aan de Hoofdstraat.
Ze is tevens hard aan het werk met het vervaardigen van nieuwe beelden als voorbereiding op een solo-expositie bij galerie Wildevuur te Hooghalen en voor haar eerste presentatie op de realistenbeurs in de RAI in Amsterdam.

Voor wie vast een voorproefje wil nemen op haar beelden kan al op zondag 7 november a.s. van 12.00 tot 17.00 uur een kijkje nemen in haar nieuwe atelier. Als deelnemer aan de atelierRoute99 zet voor de eerste keer haar Kloosterburense atelier open voor bezoek. Op deze vaste atelierplek start ze in januari ook nieuwe beeldhouwcursussen.
www.anitafranken.com

In Kloosterburen is ook dagelijks een overzichtstentoonstelling van alle 18 deelnemende Route99-kunstenaars te bezoeken in hotel het Klooster te Kloosterburen. Elke eerste zondag van de maand zijn hun ateliers geopend voor publiek. Voor een overzicht van alle deelnemers aan de atelierroute kan men kijken op  www.route99.nl